Direct contact? Bel: 035 - 887 28 34

Home > Over ons > Bertus Leurs

Bertus Leurs | Werkleider Werkplaats

Bertus Leurs

Neem contact op met mij

T: 06-28463213
: Bekijk mijn LinkedIN profiel

Bertus is werkleider en begeleidt de deelnemers tijdens het werk op onze interne werkplaats. Van huis uit is hij timmerman, maar bij ATC voelt hij zich helemaal thuis.

“Na veertig jaar in de bouw gewerkt te hebben, kreeg ik mijn ontslag. Mijn knie was min of meer verbrijseld. Zie dan nog maar eens aan de bak te komen! Daarom ben ik heel blij dat ik de kans kreeg om werkleider te worden. Er is een hele nieuwe wereld voor me open gegaan. Ik vind het elke dag weer leuk om naar de werkplaats te gaan.

Er lopen hier allerlei soorten deelnemers rond, ieder met hun eigen gebruiksaanwijzing. Door op de werkplaats te komen werken, krijgen ze weer meer structuur in hun dag en leren ze met anderen om te gaan. Verder breng ik ze ook technische vaardigheden bij. De nadruk in mijn werk ligt meer op het coachen dan op het productie resultaat.

Per dagdeel zijn er zo’n tien mensen op de werkplaats aan het werk. De meesten blijven niet langer dan een half jaar, maar er is ook een vaste club deelnemers voor wie dit een structurele dagbesteding is. Het leuke is dat je iedereen heel intensief leert kennen en ontwikkeling ziet.

Soms is er veel geduld nodig om iemand zover te krijgen dat hij of zij echt geholpen wil worden. Als het kwartje eenmaal valt, dan is het belangrijkste werk eigenlijk al gedaan. De meeste  deelnemers kunnen we binnen een paar maanden voldoende bagage meegeven om weer naar betaald werk toe te gaan. Als dat niet mogelijk is, helpen we ze om op een andere manier invulling te geven aan hun dag. Voor mij is het werk als werkleider nog steeds een fantastische uitdaging. Het geeft altijd weer veel energie als we iemand op weg kunnen helpen naar een goede toekomst!”

Bertus is getrouwd. Hij heeft drie volwassen dochters en is een trotse opa.