Direct contact? Bel: 035 - 887 28 34

Home > Over ons > Ingo Bom

Ingo Bom | Algemeen Directeur

Ingo Bom

Neem contact op met mij

T: 06-43650873
: Bekijk mijn LinkedIN profiel

Algemeen directeur en eigenaar Ingo is het gezicht van ATC Gooi en Vechtstreek. Hij is een echte netwerker en onderhoudt de externe contacten met opdrachtgevers en bedrijven.

Aan het woord

“Ik ben al tientallen jaren werkzaam op het gebied van Human Resources, Particpatie en Zorg. In de loop van de jaren heb ik allerlei leidinggevende functies gehad binnen grote, landelijke opererende Participatie & Re-integratiebedrijven. Op een gegeven moment ging ik de kern, de uitvoering missen. Ik wilde niet alleen meer achter mijn bureau plannen bedenken, maar weer dichter op de werkvloer zitten.

In 2009 ben ik mijn ervaring lokaal gaan inzetten, binnen mijn eigen woon en kennisgebied. In eerste instantie kreeg ik een mooie opdracht om voor diverse gemeenten binnen Gooi en Vechtstreek mensen te begeleiden naar vast werk. Al snel merkte ik echter dat er een groot gat zat tussen vraag en aanbod. Lang niet iedereen is vanuit een uitkering klaar om meteen aan het werk te gaan. Vaak moet er eerst wat anders gebeuren. Op diverse leefdomeinen. Vanuit die gedachte ben ik het ATC gestart.

Binnen het ATC hanteren we een praktische aanpak om mensen voor te bereiden op het arbeidsproces zodat ze geleidelijk aan naar vast werk toe kunnen groeien. We richten ons daarbij zowel op het ontwikkelen van praktische vaardigheden als het oplossen van persoonlijke belemmeringen. Wij starten vanuit leefdomein werk. Tijdens het werken bij ons zien wij vaak dat er veel meer aan de hand is (op de diverse andere leefdomeinen). Om te kunnen werken en een zelfstandig leven te kunnen opbouwen dienen al deze domeinen in orde te zjn.

Omdat we merkten dat onze lokale aanpak aansloeg, hebben we onze activiteiten steeds verder uitgebreid met o.a. zorgtrajecten, jobcoaching en een Sollicitatie Centrum.  

Hoewel ik altijd plannen heb voor nieuwe activiteiten, kiezen we er heel bewust voor om een lokale onderneming te blijven. We staan tussen de mensen en zijn ontzettend betrokken bij onze deelnemers. De medewerkers hier hebben allemaal een goede opleiding en de nodige ervaring. Maar het belangrijkste is dat ze gemotiveerd zijn en het leuk vinden om met de doelgroep te werken.

In dit werk is het belangrijk om reëel te blijven, maar ook vertrouwen te geven. Iedereen heeft mogelijkheden en die moet je zien te vinden. Zelf vind ik mijn werk het mooiste wat er is. Het is ontzettend dankbaar als je iemand kunt helpen zijn leven weer op de rit te krijgen. Dat geeft mij nog altijd de meeste voldoening.“

Ingo is getrouwd met Patricia. Samen hebben ze twee kinderen, Max en Charlotte.