Direct contact? Bel: 035 - 887 28 34

Home > Over ons > Johan van der Geest

Johan van der Geest | Werkleider ATC- SDO

Johan van der Geest is coördinator van Stichting SDO Sportpark de Kuil die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van sportcomplex De Kuil in Bussum (naast het Spant). Johan begeleidt de ATC medewerkers werkzaam in het Groen, Kantine, Kleedkamers en algemeen onderhoud. 

"Ik heb jaren gewerkt als manager ICT bij Delta Lloyd. Een drukke baan met veel verantwoordelijkheid. Toen ik met pensioen ging, wilde ik graag bezig blijven want stilzitten is niets voor mij. Het lag voor de hand dat ik meer tijd ging besteden aan mijn voetbalclub SDO. Ik woon om de hoek en ben al 60 jaar nauw bij betrokken bij de club. Al snel was ik hier elke dag te vinden. Er is genoeg te doen en we komen altijd handen tekort.

De samenwerking met ATC komt de club goed van pas. Bovendien vind ik het ook heel leuk om de deelnemers te begeleiden. Om stipt 9 uur begint onze werkdag en we gaan door tot vroeg in de middag. Als coördinator ben ik altijd aanwezig om de medewerkers te coachen en te begeleiden.

In de loop van de jaren heb ik heel wat jongens voorbij zien komen. Ik zoek altijd naar klussen die aansluiten bij hun interesse en ervaring. We hebben timmermannen, electriciëns, schoonmakers en groenmedewerkers gehad. Maar er is veel meer mogelijk. Als er een glazenwasser of een loodgieter komt, dan kan hij ook zo aan de slag.

Laatst was hier een Syrische jongen die van huis uit electriën was. Hij kon alles, maar niemand wilde hem in dienst nemen omdat hij geen Nederlands sprak en niet de juiste diploma's had. We hebben afgesproken dat hij hier tijdens het werk alleen Nederlands zou spreken en binnen een paar maanden had hij het onder de knie. Hij heeft inmiddels ook zijn diploma's gehaald en een vaste baan gevonden. Dat zijn leuke dingen.

Het gaat natuurlijk niet altijd zo gemakkelijk. De deelnemers hebben dikwijls intensieve begeleiding nodig. Vooral in het begin vinden ze het nog wel eens lastig om op tijd te komen of klusjes te doen waar ze geen zin in hebben. Maar de meeste jongens hebben het hier prima naar hun zin. Al met al ben ik dan ook heel tevreden met de samenwerking met het ATC. Wat mij betreft gaan we nog jaren op deze voet door."

Johan is getrouwd. Hij heeft twee volwassen zoons en inmiddels zes kleinkinderen.