Direct contact? Bel: 035 - 887 28 34

Home > Over ons > Maaike Jager

Maaike Jager | Consulent Zorg

Maaike Jager

Neem contact op met mij

T: 06-38758500

Maaike is binnen het ATC werkzaam als Zorgconsulent. Zij helpt deelnemers  meer grip te krijgen op hun leven. Dit houdt in dat ze mensen één op één begeleidt. Dit kan bij het ATC zijn of bij de deelnemers thuis.

“Ik heb de studie Maatschappelijk werk en dienstverlening gedaan en daarna gekozen voor dit werk omdat ik anderen wil motiveren wat van hun leven te maken. Bij ATC hou ik me voornamelijk bezig met de intensievere trajecten. Ik coach de mensen, maar help ze ook met praktische zaken om uiteindelijk zelfstandig te kunnen leven. Soms ga ik met ze mee naar de huisarts, gemeente of andere instanties. Het is maar net wat ze nodig hebben. Sommige mensen vinden het een hele drempel om hier te komen. Soms kost het even om iemands vertrouwen te winnen, maar het geeft altijd weer veel voldoening als het lukt om iemand positiever naar zichzelf en naar de toekomst te laten kijken.

Omdat ik mezelf graag verder wil ontwikkelen heb ik naast en via mijn werk ook een opleiding tot autisme deskundige gevolgd. Een aantal van de mensen die ik begeleid, hebben autisme. Ze vinden het lastig om de wereld om hen heen te snappen en ik wil hen graag meer handvatten kunnen aanreiken om de wereld te kunnen gaan begrijpen. Bovendien denk ik dat naast mijn basis en werkervaring deze specialisatie nog beter van pas kan komen. Ik vind het belangrijk dat we elkaar beter leren begrijpen, daar wil ik graag aan bijdragen”.

Maaike houdt van sporten, reizen en heeft een grote vriendenkring waar ze veel mee optrekt.