Direct contact? Bel: 035 - 887 28 34

Home > Over ons > Simone de Graaf

Simone de Graaf | Re-integratie en zorgconsulent

Simone de Graaf

Neem contact op met mij

T: 06-38076320

Simone is binnen het ATC werkzaam als Allround Re-integratie Consulent. Zij helpt (algemeen) deelnemers die opzoek zijn naar een betaalde baan. Specialistisch begeleidt zij scholieren en jongeren terug naar school en/of naar een eerste baan.  Dit houdt in dat ze mensen, die moeite hebben om vanuit een uitkering werk te vinden, traint op diverse vaardigheden om de stap naar de reguliere arbeidsmarkt te kunnen zetten. Scholieren die om wat voor een reden dan ook niet (meer) naar school kunnen helpt ze op weg naar toekomt en zelfstandig leven.

Mens en maatschappij zijn belangrijke elementen en hier houd ik mij dan ook graag mee bezig. Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening heb ik geleerd om mensen te begeleiden die een zetje nodig hebben om (weer) mee te kunnen doen in onze samenleving. Ik zet mij dan ook graag in voor mensen die deze aandacht en begeleiding nodig hebben. Zowel met kinderen als volwassenen.

Het leuke aan werken bij het ATC is dat ik direct actie kan ondernemen. Vanwege de platte organisatie en de praktijk gerichte werkwijze ligt de focus altijd op de uitvoering, onze deelnemers.

Daarnaast heb ik een master Social and Cultural Anthropology afgerond en ben ik zeer geïnteresseerd in andere achtergronden en culturen. Steeds belangrijker wordt de rol van de gemeente om na de vluchtelingenstroom van de afgelopen jaren de opvang, taal en werk te organiseren voor statushouders. Vanuit het ATC worden statushouders ook begeleidt om hier in Nederland hun draai te vinden en aan de slag te gaan naar hun eigen kunnen en kracht. 

Naast werken bij het ATC werk ik ook bij het Expertisecentrum Innoord in Amsterdam Noord. Hier werk ik onder andere met moeilijklerende kinderen die praktisch onderwijs krijgen op de basisschool.

Simone woont samen. Ze houdt van boksen en hardlopen, lezen en gezellige etentjes met vrienden of familie.