Arbeidstraining

Voor werkzoekenden die nog geen enkele werkervaring hebben of voor mensen die al wat langer uit het arbeidsproces zijn, kan de stap naar betaald werk groot zijn. Daarom bieden we een totaalprogramma aan waarin we je compleet begeleiden.

Aan het begin van de arbeidstraining bepalen we wat jij nodig hebt om weer aan de slag te gaan. Daarbij kijken we naar verschillende aspecten.

A. Wat voor werk wil je doen?

Om de overstap naar een betaalde baan kleiner te maken, volg je bij ons een arbeidstraining. Zo kun je alvast in een beschermde omgeving in het werkritme komen en relevante ervaring opdoen. Dat maakt de stap naar een betaalde baan straks kleiner.

We hebben verschillende interne werkleerplekken, maar we kunnen je ook helpen bij het zoeken naar mogelijkheden buiten het ATC. Je werkt dan op locatie, maar wel onder professionele begeleiding van ons.

Op basis van je opleiding, interesses en vaardigheden bekijken we wat voor werkzaamheden het beste bij je passen. Op onze arbeidstrainingsplekken krijg je alle ruimte om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en de praktische vaardigheden die je nodig hebt om een vaste baan te vinden. We trainen en begeleiden je hierin zodat je geleidelijk aan toegroeit naar de volgende stap.

B. Hoe is je werkhouding?

In een vaste baan wordt er veel van je gevraagd. Je moet op tijd komen, samenwerken met collega’s, je werk plannen, opdrachten uitvoeren, omgaan met kritiek.

Om goed te kunnen functioneren op de werkvloer, verwachten werkgevers een professionele werkhouding. Tijdens de arbeidstraining besteden we dan ook veel aandacht aan de basisvaardigheden die je hiervoor nodig hebt.

C. Wat houdt je tegen bij het zoeken naar werk?

Soms zijn er persoonlijke problemen die je in de weg zitten. In dat geval gaan we kijken wat er precies aan de hand is en hoe we daarbij je kunnen helpen. Het gaat dan om praktische hulp bij zaken als: schulden, zorgtaken, lichamelijke of psychische problemen.

Klaar voor het echte werk?

Wanneer je eenmaal voldoende vertrouwen hebt opgebouwd om te gaan solliciteren,  dan gaan we je helpen een reguliere, betaalde baan te vinden. Je krijgt van ons een sollicitatie training zodat je weet wat er van je verwacht wordt als je gaat solliciteren. Ook kunnen we je persoonlijk begeleiden bij het zoeken naar een geschikte werkplek. We weten wat er allemaal komt kijken bij het vinden van een geschikte baan en kennen veel bedrijven die gemotiveerde mensen graag een kans bieden.

Voor wie?

De arbeidstraining is bedoeld voor iedereen die weer aan het werk wil.

Goed om te weten

Heb je een uitkering, dan kan de arbeidstraining vergoed worden door de uitkeringsinstantie. Wij helpen graag bij de aanvraag.

Direct contact opnemen

Home Arbeidstraining en Re-integratie Arbeidstraining