Rebound (terug naar school)

Problemen thuis, gepest worden of niet goed om kunnen gaan met gezag. Er zijn allerlei redenen waarom het soms niet lukt op school. Bij ATC Gooi en Vechtstreek helpen we je om weer mee te kunnen draaien in de klas. Natuurlijk lukt dat alleen als jij, de school en je ouders zich daarvoor willen inzetten.

Het begint bij jou!

Om je te kunnen helpen, willen we je eerst beter leren kennen. Daarom vragen we niet alleen je mentor en ouders wat er aan de hand is. We willen het ook van jou horen. Waar heb je moeite mee? Wat zijn de punten waar je precies aan wilt werken en wat wil je precies bereiken? Als we dat weten, dan stellen we samen een programma op. Aan de hand daarvan gaan we samen aan de slag. Het doel is om jou weer op de rit te krijgen.

Aan de slag

Bij ATC krijg je een stageplek aangeboden zodat je structuur krijgt in je dag. Tijdens de stage kun je in een veilige omgeving werken aan jezelf. Je krijgt intensieve begeleiding zodat je leert om te gaan met je problemen en beter in je vel gaat zitten. Je krijgt van je jobcoach concrete weektaken en opdrachten die we regelmatig bespreken. In principe duurt deze periode 12 weken. We gaan ervan uit dat je daarna weer terugkeert naar school.

Na de rebound

Vind je het lastig om weer naar je oude opleiding te gaan, dan kijken we uit naar een school die beter bij je past. Is dat ook geen optie, dan gaan we op zoek naar een baan of andere geschikte dagbesteding. Het belangrijkste is dat jij weer vertrouwen krijgt in jezelf en met plezier uitkijkt naar je toekomst.

Voor wie?

Wij bieden uitsluitend aan voor jongeren vanaf 16 jaar die vanuit school bij ons worden aangemeld en nog leerplichtig zijn.

Goed om te weten!

Het rebound programma wordt vormgegeven in overleg met de school en leerplicht.

Direct contact opnemen

Home Zorg (WMO & Jeugdwet) Rebound