Taalstage

Voor mensen met een taalachterstand is het vaak lastig om aansluiting te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarom hebben we een speciaal programma ontwikkeld voor werkzoekenden die  nog niet lang in Nederland zijn en die de taal nog niet goed machtig zijn.

Een taalstage bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een wekelijkse, korte training waarin je je kunt oriënteren op de Nederlandse arbeidsmarkt en extra taalles krijgt.
  • Een Arbeidstrainingsplek waarin je enkele dagdelen per week werkervaring opdoet in een beschermde, Nederlandse werkomgeving. Je kunt dan alvast in een beschermde omgeving in het werkritme komen en relevante ervaring opdoen in een beschermde, Nederlandse werkomgeving. Dat maakt de stap naar een betaalde baan straks kleiner.

We hebben verschillende werkleerplekken waar je onder onze begeleiding kunt werken. Op basis van je opleiding, interesses en vaardigheden bekijken we wat voor werkzaamheden het beste bij je passen.

Door onze taalstage kom je terecht in een omgeving waar je continu in het Nederlands moet communiceren. Dat is nu eenmaal de beste manier om snel te integreren in onze samenleving.

Tijdens de taalstage krijg je alle ruimte om te werken aan je taalvaardigheid, je persoonlijke ontwikkeling en de praktische skills die je nodig hebt om een vaste baan te vinden. We trainen en begeleiden je hierin zodat je geleidelijk aan toegroeit naar de volgende stap en een echte baan kunt gaan zoeken.

Het resultaat

Na afloop van het programma ben je er helemaal klaar voor om weer aan de slag te gaan. Je weet hoe de Nederlandse arbeidsmarkt eruit ziet en wat je kunt verwachten op de werkvloer. Bovendien is je taalvaardigheid met sprongen vooruit gegaan. Dat alles komt goed van pas als je op zoek gaat naar een passende, betaalde baan!

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor inburgeraars en statushouders die ervaring willen opdoen in een Nederlandse werkomgeving.

Direct contact opnemen

Goed om te weten

Heb je een uitkering, dan kan de arbeidstraining vergoed worden door de uitkeringsinstantie.

Home Arbeidstraining en Re-integratie Taalstage