Jobcoaching

Vinden en behouden van werk. Heb je een geschikte werkplek gevonden, dan kan het zijn dat je nog wat extra begeleiding nodig hebt. In dat geval zorgen we ervoor dat je een jobcoach krijgt. ATC is een erkende jobcoaching organisatie zodat de kosten ervan vergoed kunnen worden.

Wat kan jobcoaching voor je betekenen?

Het doel van jobcoaching is ervoor te zorgen dat jij je snel thuis gaat voelen in je nieuwe baan en je werk goed kunt doen zodat je je baan voor lange tijd kan houden.

Een jobcoach helpt je met allerlei dingen waar je tegenaan loopt op de werkvloer. Dat is voor iedereen anders. Daarbij moet je denken aan dingen als:

  • Als je een belangrijke bespreking hebt, dan is je jobcoach erbij.
  • De jobcoach helpt je bij het inwerken en het aanleren van nieuwe vaardigheden.
  • Je coach houdt in de gaten hoe je je ontwikkelt en komt regelmatig langs op de werkvloer om te kijken hoe het gaat.
  • Als je persoonlijke problemen hebt die je in de weg zitten tijdens het werk, dan kan de jobcoach je hierin begeleiden.

De inzet van een jobcoach is altijd tijdelijk. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je het werk zelfstandig kunt doen. Als je na verloop van tijd toch met vragen of problemen zit, dan kun je altijd weer contact opnemen met de jobcoach.

Voor werknemer en werkgever

De jobcoach heeft niet alleen regelmatig contact met jou, maar ook met je werkgever en collega’s. Hij wil ook van hen horen hoe het met je gaat en uitleggen wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren.

Goed om te weten

Jobcoaching is bedoeld voor mensen die een betaalde baan hebben, maar tijdelijk wat extra begeleiding nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

We zijn een erkende jobcoachingsorganisatie. Dat betekent dat je een vergoeding kunt aanvragen bij de gemeente of het UWV. Daar helpen wij je graag bij.

Home Arbeidstraining en Re-integratie Jobcoaching