Linda Eijlers

Consulent Participatie & Zorg
Linda Eijlers

Mijn kracht zit in mijn interesse voor mensen en hun drijfveren. Ieder mens is uniek en heeft een eigen verhaal. Het maakt niet uit wat de achtergrond van iemand is, mensen zijn flexibel en in staat om te leren, anders te leren kijken en/of te denken. 
Wat ik door de jaren heen heb gezien is dat je omgeving een enorm belangrijke factor is in hoe je je ontwikkelt naar je volwassen leven: Waar je opgroeit, hoe je opgroeit en wat de normen en waarden zijn die je hebt meegekregen.

Ik luister graag naar mensen en geloof dat ieder mens de kans moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen.
Ooit ben ik begonnen in de horeca en vervolgens heb ik in een kledingboetiekje in Hilversum gewerkt genaamd 't Oortje. Doordat het Oortje uniek was, (denk aan kleding in het genre Punk, Rock en later Skate), trok dat ook mensen van allerlei pluimage. Heerlijk vond ik dat. Vooral dat mensen gewoon durven kiezen voor een eigen stijl, een stijl die bij ze past en waar je je goed bij voelt. Dat vergt ook best lef, mensen hebben al gauw hun mening klaar. Het Oortje was dan ook een ontmoetingsplaats voor unieke mensen met een verhaal, een plek waar zij ook hun verhaal kwijt konden. 

Om me verder te ontwikkelen ben ik Sociaal Pedagogisch Werk gaan studeren en dat was een schot in de roos. Nu kan ik mensen helpen en/of ondersteunen in hun zoektocht naar stabiliteit en een "beter" leven. Onderzoeken waar iemand zich kan ontwikkelen om verder te komen in het leven. In eerste instantie heb ik stage gelopen en ben vervolgens in verschillende functies gaan werken in de ouderenzorg.  Daar heb ik heel veel geleerd. Maar algauw merkte ik dat ik een bredere doelgroep meer uitdaging zou vinden. Ik ben gaan werken in de daklozenopvang in Amersfoort als Sociaal Agogisch werker en vervolgens als Ambulant begeleider Autisme/ GGZ. Ook qua leren zit ik (nog steeds) niet stil.
Inmiddels heb ik de HBO opleiding Begeleiding Specifieke Doelgroepen afgerond met een diploma alsmede de beroepsopleiding 'Lifecoach'. Met mijn bouwjaar (1966) mag ik zeggen dat ik heel wat levenservaring heb opgedaan en daardoor stevig in mijn schoenen sta.
Ik geloof dat mensen met wat geduld, een luisterend oor, optimisme, een snufje empathie en een hand vol praktische hulp echt een nieuwe weg in kunnen slaan. En ieder mens verdient dat ook.

Naast mijn werk teken en schilder ik graag, houd ik van luisteren naar allerlei soorten muziek en loop en fiets ik veel om in beweging te blijven. 
Ik woon samen met Eric in Hilversum en we zijn de trotse ouders van twee volwassen kinderen (Nick 1994 en Anne 1997). 

Terug naar het overzicht

Home Over ons Linda Eijlers