Ingo Bom

Algemeen Directeur
Ingo Bom

Algemeen directeur en eigenaar Ingo is het gezicht van ATC Gooi en Vechtstreek. Hij is een echte netwerker en onderhoudt de externe contacten met opdrachtgevers en bedrijven.

Aan het woord

“Ik ben al tientallen jaren werkzaam op het gebied van Human Resources, Particpatie en Zorg. In de loop van de jaren heb ik allerlei leidinggevende functies gehad binnen grote, landelijke opererende Participatie & Re-integratiebedrijven. Op een gegeven moment ging ik de kern, de uitvoering missen. Ik wilde niet alleen meer achter mijn bureau plannen bedenken, maar weer dichter op de werkvloer zitten.

In 2009 ben ik mijn ervaring lokaal gaan inzetten, binnen mijn eigen woon en kennisgebied. In eerste instantie kreeg ik een mooie opdracht om voor diverse gemeenten binnen Gooi en Vechtstreek mensen te begeleiden naar vast werk. Al snel merkte ik echter dat er een groot gat zat tussen vraag en aanbod. Lang niet iedereen is vanuit een uitkering klaar om meteen aan het werk te gaan. Vaak moet er eerst wat anders gebeuren. Op diverse leefdomeinen. Vanuit die gedachte ben ik het ATC gestart.

Binnen het ATC hanteren we een praktische aanpak om mensen voor te bereiden op het arbeidsproces zodat ze geleidelijk aan naar vast werk toe kunnen groeien. We richten ons daarbij zowel op het ontwikkelen van praktische vaardigheden als het oplossen van persoonlijke belemmeringen. Wij starten vanuit leefdomein werk. Tijdens het werken bij ons zien wij vaak dat er veel meer aan de hand is (op de diverse andere leefdomeinen). Om te kunnen werken en een zelfstandig leven te kunnen opbouwen dienen al deze domeinen in orde te zjn.

Omdat we merkten dat onze lokale aanpak aansloeg, hebben we onze activiteiten steeds verder uitgebreid met o.a. zorgtrajecten, jobcoaching en een Sollicitatie Centrum.  

Terug naar het overzicht

Home Over ons Ingo Bom