Patricia Bom-Bakker

Operationeel Directeur/ Piep Uniek
Patricia Bom-Bakker

Patricia heeft samen met Ingo het ATC Gooi en Vechtstreek opgezet. Terwijl Ingo het externe gezicht is van de organisatie, richt Patricia zich vooral op de interne processen en het organiseren van creatieve werkzaamheden.

“Het is heel snel gegaan. In 2009 zijn we het bedrijf vanuit huis begonnen en een jaar later hadden we al een eigen pand. Naast de coaching en individuele gesprekken hadden wij werkplekken nodig. We zijn begonnen met houtbewerking, administratie, productie en het atelier. Dat laatste heb ik van de grond af opgebouwd. Ik ontwierp de producten en begeleidde de deelnemers. Dat vond ik geweldig om te doen, maar op een gegeven moment werd het te veel en moest ik het overlaten aan andere medewerkers.

Nu het ATC en het team gegroeid is, hou ik me vooral bezig met het coachen van de deelnemers en het creatieve team en voer de administratieve zaken uit. Dat doe ik drie dagen op kantoor en twee dagen vanuit huis. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat iedereen zijn werk zo goed mogelijk kan doen. Hoewel ik nog steeds iedereen ken die hier rondloopt, heb ik minder contact met de deelnemers. Dat mis ik wel eens.

De kracht van ATC Gooi & Vechtstreek is dat we een relatief kleine regionale organisatie zijn met korte lijnen. Iedereen die wat kwijt wil, kan zo bij me binnenlopen om even te overleggen. Dat houden we ook zo. Zo kunnen we iedereen de aandacht geven die nodig is. Deelnemers én medewerkers.

Het mooie van dit werk is dat je mensen door en door leert kennen. Met hun goede en zwakke punten. Sommige deelnemers hier hebben enorme problemen. Soms hebben ze zo vaak hun neus gestoten dat ze het lastig vinden om nog in hun toekomst te geloven. Het is geweldig als je iemand weer zelfvertrouwen kunt geven en ziet opbloeien. Daar doen we het voor. Één ding wat ik hier heb geleerd, is dat elk probleem is op te lossen!“

Patricia is getrouwd met Ingo en samen hebben ze twee kinderen. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn.

Terug naar het overzicht

Home Over ons Patricia Bom-Bakker